Vyzkoušeno! Atlas k dotvoření, hra Kouzlo Vánoc a kalendář nadchnou celou rodinu

Rodinné nakladatelství Familium máme moc rádi pro nápady, které chrlí. Babičko, vyprávěj byl jen začátek, teď posílá do světa další úspěšné kousky. A my je s rodinou vyzkoušeli. Atlas k dotvoření je našim favoritem.

 

Poslední dovolená před porodem je babymoon

2 minuty čtení

17 ledna, 2022

Sedmiletá dcera je zvídavé dítě, které chodí do třídy s rozšířenou výukou přírodovědných předmětů, mají předměty jako zoo technika nebo badání, navíc miluje tvoření a kreativní úkoly a má tátu myslivce a chce být veterinářkou. K pátým narozeninám chtěla mikroskop a už ke čtvrtým dalekohled.

Lepší knížka než Můj atlas zvířat a rostlin pro ni není. Kromě toho, že děti seznamuje s přírodou kolem, je totiž k dotvoření.

Hlavolamy, kvízy, ankety, nápady na tvoření a pokusy, prostory k nalepení fotek a malování… To všechno z ní dělá unikátní kousek, který bude mít u každého dítěte vždycky jiný výsledek.

Kouzlo Vánoc pořiďte na chalupu, kde se schází celá rodina. U této hry nevzniknou žádné hádky, nesrovnalosti, je přímá, milá, líbivá.

Babymoon, poslední dovolenou před porodem, si užijte sama i ve dvou.

Dcera se do ní hned zahloubala, a nedá se říct, co by ji zaujalo víc. Byla nadšená ze všeho. Potřebovala by, aby den měl sto hodin, aby všechno vyplnila, nejlépe najednou, všude (v přírodě) byla a všechno vyzkoušela. Myslím, že do rodinného kalendáře zapíšu i „dávkování“ knížky v podobě výletů do přírody nebo plnění jednotlivých stránek. Vzala ji taky ukázat svým spolužákům do třídy, a tak věřím, že se objednávky pohrnou.

Navíc má atlas charitativní podtext, který potěší: z každé prodané knihy posílá Familium 10 Kč na sbírku Zvířat v nouzi a 10 Kč na Záchrannou stanici hl. m. Prahy.

Recenze hry Kouzlo Vánoc – sbližuje díky příběhu i úkolům

Možná tentokrát budete mít první dárek už v lednu, co říkáte? Do zásoby si můžete pořídit hru Kouzlo Vánoc. Nejvíc plusových bodů dávám za ilustrace, něžné, krásné, takové, aby se líbily dětem i dospělým. Knížka je milou hrou, nikterak náročnou na pochopení, která vám za pomoci kartiček vysvětlí celý biblický vánoční příběh i některé obyčeje, ale ještě vás přiměje ztvárnit po svém. Na každé kartičce je totiž drobný úkol – pantomima, kreslení, vysvětlování, které se k příběhu váže.

Hrát můžete ve dvou i v týmu, těm menším můžete úkol přečíst a vysvětlit. Zvládnou to, uvidíte.

Společně pak dovedete Josefa s Marií na krásné dřevěné figurce do Betléma, kam položí vítězové Ježíška.

U této hry nevzniknou žádné hádky, nesrovnalosti, je přímá, milá, líbivá. My doporučujeme tuhle hru pořídit třeba na chalupu, kde si ji jednou za rok o Vánocích, když se sejde různorodá společnost tetiček, dětiček, prarodičů… s chutí vytáhnete, abyste si připomněli všechno krásné, co se svátky přichází. A blízkost je jedním z klíčových prvků.

Rodinný život je moře, kterým potřebujete proplout

Po celý rok vám doma bude sloužit rodinný kalendář od nakladelství Familium – opět s krásnými ilustracemi, jejichž autorkou je Markéta Speranza. Želvy, rejnoci, žraloci vás budou provázet rozmanitým mořem, jakým je každodenní život rodiny.

Každý člen rodiny má přiřazený jeden sloupeček. Baví mě, že nakladatelství Familium šlo o krok dál a vložilo do kalendáře i hravé prvky jako jsou číselné spojovačky, děti tak budou mít pocit, že kalendář dotváří a o to víc ho budou uznávat. Ke každému obrázku se vždy váže zábavná hra, jejíž řešení najdete je konci kalendáře. V kalendáři mi chybí jen modernější jména, což je podle mě problém většiny českých kalendářů. Zapisuji si do něj i narozeniny, a jsem ráda, že to tak mám pěkně po ruce.

Jsem ráda, že je v kalendáři kolonek hned pět, a tak dostala tu svou i chůva, která má vytečkované dny, kdy má dorazit.

My kalendář do naší rodiny zapojili hned. Zapsala jsem všechny úkoly, kroužky, návštěvy a důležitosti pro první část měsíce, o nichž jsem věděla, a nechala ho jen tak položený na stole. Překvapilo mě, že manžel, aniž bych mu cokoliv řekla nebo ukázala, do kalendáře hned zanesl „auto v servisu“. A to dokonce i do správné kolonky – té mojí. Teď zbývá už jen poslední úkol. Konečně ho pověsit na zeď!

 

A vy všechny tyhle kousky můžete vyhrát. Stačí nám do komentáře na instagramu napsat, jaký kousek vás zaujal (a třeba i proč).

Také si přečtěte

podobné

Fingerboard – zábava, která rozvíjí

Fingerboarding, původně vnímaný jako hobby záležitost, se v průběhu let vyvinul v uznávaný sport, který kombinuje dovednost, kreativitu a komunitního ducha. Fingerboarding není jen o tricích na miniaturním skateboardu,...

číst více

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!