Gurmet
Zavařte podzim: švestky, ostružiny a hrušky. Recepty na nápadité džemy
Takové džemy nezůstanou ve sklepě ležet měsíce. Naopak, budete mít co dělat, abyste se na ně nevrhli hned první víkend potom, co je ještě uvaříte! Palačinky volají!Švestkový džem s vlašskými ořechy Co potřebujete: 1 kg...
Jak využít naklíčená semínka, včelí pyl a další posypky. Recepty a nápady
Snadno obohatíte jídla díky křupavým naklíčeným semínkům a výživným posypkám. Dodejte snadno svému tělu přirozený zdroj prospěšných látek a zlepšete tak svoji vitalitu. Vsaďte na bio kvalitu a naklíčenou formu. Hodí se...
Ke Dni matek křupavé pecky. Banány v čokoládě i ořechy s kampotským pepřem
Květin, které za tři dny uvadnou, i bonboniér, na kterých je lákavý snad jen obal, už bylo dost. Ke Dni matek letos darujte maminkám dobroty. Takové, které ukážou, že víte, čeho si cení. Vyberte jedlé dárky jako...
Vyzkoušeli jsme dětský kurz vaření Chefparade a tady jsou naše zkušenosti
Oblíbené dětské kurzy vaření v Chefparade jsou zaměřené na kuchyni italskou, mexickou, evropskou, sladké pečení nebo třeba na sushi. Právě tento kurz jsme vyzkoušeli a uvařili pro vás recenzi. Kdo čeká, že z dětí...
MAMAletter express
Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!
Kdybyste měli v říjnu upéct jen jeden dezert
Španělské churros
Vůbec se churros nebojte, je to recept, který vám zvedne náladu pro svou jednoduchost, navíc vás vrátí vzpomínkami na poslední dovolenou u moře. Recept jsme tak zjednodušili, jak jen to šlo, aby ho zvládli i začátečníci.
Máslo, mouku, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, sůl a vodu dejte do hrnce a promíchávejte, dokud se hmota nespojí. Dejte na plotnu a prohřívejte na mírném ohni asi 3 minuty. Poznáte, že to stačí, když se máslo rozpustí a těsto se začne odlepovat od stěn hrnce. Potom těsto dejte do mixéru a přimíchejte do něj vejce, postupně po jednom. Pak hmotu vraťte do hrnce a ještě asi 3 minuty zahřívejte, aby se tělo zpevnilo a zhoustlo.
Dál už na tom není nic složitého – těsto se ze zdobícího sáčku stříká přímo do oleje, aby se usmažilo dozlatova. Ještě teplé churros obalujte v cukru smíchaném se skořicí.
Náš tip: Připravte si k nim omáčku z čokolády!