Kvíz: Vyznáte se ve španělských delikatesách?

Španělská kuchyně je bohatá na různé delikatesy, které stojí za ochutnání. Zde je několik nejzajímavějších španělských delikates, které byste měli ochutnat. Zkuste si náš kvíz, jestli znáte jejich název.

Poslední dovolená před porodem je babymoon

2 minuty čtení

26 dubna, 2023

Paella, Jamón Ibérico, Tapas, Pimentón de la Vera, Boquerones, Turron, Queso Manchego, Aceitunas jsou názvy nejznámějších španělských delikates, které už jste určitě někde zaslechli. Ale co to přesně je? Zkuste si tipnout, řešení pak najdete dole.

Nakládané sardinky se podávají jako tapas. Jak se jmenují?

Dárek
  1.  Jedná se o vysoce kvalitní španělskou šunku, která je vyrobena z prasete plemene iberského prasete, které se chová na volné pastvě a živí se převážně žaludy. Je známý pro svou vynikající chuť a jemnost, a je považován za jednu z nejlepších šunkových specialit na světě.
  2. Tento sýr pochází z regionu La Mancha ve Španělsku a je vyrobený z mléka ovcí plemene, které nesou stejný název jako sýr. Má výraznou chuť a tuhou konzistenci, a je často podáván jako součást tapas nebo jako sýrový talíř.
  3. Tradiční španělské jídlo, které se připravuje z rýže, zeleniny a mořských plodů. Má bohatou chuť a je velmi oblíbenou specialitou v celé zemi.
  4. Toto je španělský uzený paprikový prášek, který je charakteristický pro region ve Španělsku, který je v názvu. Má silnou a intenzivní chuť a vůni a je používán jako koření v mnoha španělských pokrmech, jako je například chorizo, paella nebo různé omáčky.
  5. Španělské olivy, které jsou oblíbeným předkrmem. Vyrábějí se v různých variantách a často se podávají s tapas.
  6. Toto jsou nakládané sardinky, které jsou typickou španělskou specialitou. Jsou marinované ve vinném octu nebo citronové šťávě a často se podávají jako součást tapas. Mají osvěžující chuť a jsou oblíbené mezi milovníky mořských plodů.
  7. Malé kousky jídla, které se podávají jako předkrm nebo lehké občerstvení. Mezi nejznámější patří tortilla, patatas bravas, gazpacho a chorizo.
  8. Jedná se o tradiční španělský dezert, který je vyrobený z mandlí, cukru a medu. Turron má sladkou a křupavou konzistenci a je oblíbeným dezertem během vánočních svátků ve Španělsku.

 

Tyto delikatesy můžete najít v různých obchodech s potravinami, trzích a restauracích v celé Španělsku. Doporučujeme vyzkoušet několik z nich a objevit bohatou španělskou kuchyni. V Česku je seženete na eDelikatesy – gourmet eshop by Sabores – španělské delikatesy.

 

Uhodli jste správné názvy? Tady jsou správné odpovědi dle pořadí:

  1. Jamón Ibérico
  2. Queso Manchego
  3. Paella
  4. Pimentón de la Vera
  5. Aceitunas
  6. Boquerones
  7. Tapas
  8. Turron

Také si přečtěte

podobné

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!