Halloweenské recepty: jednoduché utržené prsty, strašidelné skleničky i netopýří cupcakes

Jak už jste si všimli, našim zvykem jsou recepty jednoduché, ale stylové. Bez zbytečných zákrutů, zbytečných mezikroků, takové, že je zvládnete i s dětmi. A takové jsou i ty halloweenské. Na sušenky, cupcakes , strašidelné prsty i plněné skleničky, zkrátka jednoduché halloweenské recepty.


2 minuty čtení
Jednoduché halloweenské sušenky
350 g polohrubé mouky
140 g moučkového cukru
120 gramů změklého másla
2 vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli
Všechno smíchejte do těsta (pokud je příliš hutné, můžete přidat ještě po lžičkách smetany) a nechte těsto uležet asi hodinu v lednici. Vyválejte na půl centimetru silný plát a vykrajujte tvary. Ty pečte na pečicím papíru v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 9 minut.
Vychladlé sušenky zdobte dle fantazie. Využívejte potravinářská barviva, zdobicí tuby, polevu na perníčky (moučkový cukr, bílek, citronová šťáva) nebo jedlý fix. Zdobit můžete i marcipánem.
Náš tip: Půlku těsta odeberte a obarvěte černým kakaem (v nabídce ho má Dr. Oetker, stejně jako jedlé barvy gelové).

Halloweenské perníkové cupcakes
270 g másla
240 g cukru krupice (lépe třtinového)
4-5 vajec
350 g hladké mouky
1 lžíce perníkového koření
půl lžičky soli
2 lžičky prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
200 ml smetany 12%
Na krém:
220 g másla
220 g mascarpone
50 g moučkového cukru
2 lžičky skořice
Všechny suroviny na těsto smíchejte, naplňte jimi košíčky do 2/3 a dejte péct na 180 stupňů na 10 minut.
Na krém vyšlehejte máslo do světlé pěny, potom do něj vmíchejte po částech mascarpone a nakonec cukr se skořicí (případně jinou „příchutí“). Zdobte za pomoci cukrářského sáčku zcela vychladné cupcakes.
Dál použijte zdobení podle vlastní fantazie, barev, chutí. Můžete přidat ozdoby z obarveného marcipánu, nebo třeba hotové strašidelné dekorace (prodává třeba Marks and Spencer). Část krému můžete ochutit a obarvit kakaem. A co takhle nechat děti vystřihat strašidelné tvary a ty jen dát nalepit na párátka a vložit do muffinů?


Strašidelné plněné skleničky
2 jablka
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce cukru moučka
200-250 g měkkého tvarohu
hotová karamelová omáčka
kakao
sušenky, tmavá poleva
Nastrouhejte okrájená jablka a zakapejte je citronovou šťávou. Vyložte jimi dno skleniček. Na ně navrstvěte tvaroh vyšlehaný s cukrem (můžete i část tvarohu nahradit mascarpone) a karamelovou omáčku. Zakončete čepicí z prosátého kakaa.
Na kakao udělejte z čokoládové polevy pavouka (tečka jako tělo, osm proužků jako nožičky) a přidejte sušenku s hororovým nápisem.
Náš tip: Pokud pečete sušenky podle našeho receptu, rovnou si udělejte pomníčky (hrobečky) při pečení.

Halloweenské utržené prsty
250 g hladké mouky
70 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g změklého másla
1 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Na zdobení: červená marmeláda, povidla, mandle
Vypracujte těsto a nechte ho dvě hodiny odležete v lednici.
Z těsta vytvarujte válečky, do nichž nožem nebo párátkem naznačte záhyby kůže. Na konec jednoho válečku dejte malinko povidel, do nich vložte mandli. Pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů (dozlatova).
Po vychladnutí na prsty ještě přidáme šmouhy z marmelády, která připomíná krev.

Také si přečtěte
podobné
Ke Dni matek křupavé pecky. Banány v čokoládě i ořechy s kampotským pepřem
Květin, které za tři dny uvadnou, i bonboniér, na kterých je lákavý snad jen obal, už bylo dost. Ke Dni matek letos darujte maminkám dobroty. Takové, které ukážou, že víte, čeho si cení. Vyberte jedlé dárky jako...
Vyzkoušeli jsme dětský kurz vaření Chefparade a tady jsou naše zkušenosti
Oblíbené dětské kurzy vaření v Chefparade jsou zaměřené na kuchyni italskou, mexickou, evropskou, sladké pečení nebo třeba na sushi. Právě tento kurz jsme vyzkoušeli a uvařili pro vás recenzi. Kdo čeká, že z dětí...
Kvíz: Vyznáte se ve španělských delikatesách?
Španělská kuchyně je bohatá na různé delikatesy, které stojí za ochutnání. Zde je několik nejzajímavějších španělských delikates, které byste měli ochutnat. Zkuste si náš kvíz, jestli znáte jejich název.Paella, Jamón...
MAMAletter express
Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!