2 minuty čtení

10 září, 2020

Vymazlené brownies i pro začátečníky, které svádí k experimentům

Máme pro vás naprosto jednoduchý recept na čokoládové brownies. Je tak snadný, že ho zvládnou i začátečníci, a tak hravý, že nikdy nebudete péct stejný.

Jednoduché brownie z čokolády
Jednoduché brownie i pro začátečníky a amatéry

Boston brownies, dezert plný čokolády, který ovšem není nikterak složitý. Jen dodržujte recept na gram i na minutu přesně.

Až jednou recept zkusíte, pochopíte, jak jednoduchý je. Takže se nebojte příště experimentovat. Trocha šťávy z citrusu a kúry změní chuťový profil dezertu. Co třeba netradiční mandarinkové brownies, když všichni dělají pomerančové? Příště klidně experimentujte a přidávejte i pekanové ořechy, vlašáky, mandle… Nebo drobné plody jako jsou maliny či jahody. A pak je tu alkohol – amareto, rum, whiskey, to zahřeje!

 

Brownies se milují s citrusy i ořechy. Vy je budete milovat společně.

Brownies

Ingredience na jeden malý plech vymazlených brownies i pro nezkušené:

125 gramů másla

50 gramů kakaa

3 vejce

150 gramů hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

80 gramů tmavé čokolády

 

Začněte tím, že rozpustíte 125 gramů kvalitního másla. Ještě do horkého másla vmíchejte 50 gramů holandského kakaa. V misce vedle začněte šlehat do pěny 3 vejce šťastných slepiček, postupně přidávejte 200 gramů cukru krupice. Práci vám může usnadnit robot. Smíchejte 150 gramů hladké mouky a lžičku kypřícího prášku a vmíchejte do kakaa s máslem. Nakonec přimíchejte 80 gramů nasekané tmavé čokolády. Vymíchejte těsto a vlijte ho do malého pekáčku (asi 20×20 cm) vyloženého pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 25 minut. Po vychladnutí krájejte a cukrujte, sypejte kakaem a užívejte (si) s láskou.

Také si přečtěte

podobné

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!