Pohlreich má cukrárnu, jakou „svět neviděl“. Kde je?
V Praze je spousta cukráren, ale ta od Zdeňka Pohlreicha je jen jedna. A existuje-neexistuje.
2 minuty čtení
Cukrárna Cafe Dolce Imperial je nová on-linová cukrárna s dorty a řemeslným pečivem. Síť gastro podniků, za nimiž známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich stojí, sice nabízela sladké jako dezert, ale svou vlastní cukrárnu neměla. A tahle nová funguje jen on-line.
Pohlreich má novou cukrárnu – dorty si snadno objednáte on-line.
Pohlreichova cukrárna je jen on-line
Croissanty, chleby, makronky a dorty si pouze na místě vyzvednout, výdejní místo Pohlreichova sladkého e-shopu je na adrese Samcova 3. Zatím není možné doručit je domů. Zboží je křehké a příliš choulostivé.
A co si můžete dopřát a za kolik? Makronky a mini dezerty stojí od 90 korun, jednoporcové dorty zhruba 100 až 170 korun, celé dorty od 690 korun. Umělecká tabulka čokolády v nejrůznějších příchutích je k dostání za 135 korun, ty správně upečené croissanty nabízí kolem 80 korun. Ze slaného pečiva se poohlédněte po žitném, tmavém nebo bílém chlebu – bochníček se prodává za 120 korun.
V předprodeji je dokonce i vánoční cukroví nebo třeba Pan Dolce – moderní verze italského pannetone.
Italské kořeny Pohlreichovy cukrárny
Italský název Pohlreichovy cukrárny Dolce odkazuje i na šéfcukráře, kterým je rodilý Ital Daniele Combi. Suroviny do pražské výrobny poblíž Náměstí Republiky, kam se ovšem jako veřejnost nedostanete, míří z celého světa. A některé opravdu z Itálie – oříšky z Piemontu, pistácie a mandle ze Sicílie, mouka z mlýna Mariani. Italové zkrátka svůj původ a hrdost na své jídlo nezapřou.
Zdeněk Pohlreich říká, že má řemeslo v krvi a jeho rukopis v dortech rozhodně poznáte. „Cukrárnu jsme chtěli dělat vždycky,“ vysvětlit Zdeněk Pohlreich. „Jen jsme měli omezené podmínky naší kuchyně Café Imperial a tak jsme bouchli do stolu a vybudovali samostatnou cukrářskou provozovnu.“ Z Café Dolce Imperial míří dorty do restaurací a právě díky on-line obchodu i k vám domů. „Nikdy by mě nenapadlo, že budu mít e-shop,“ dodal s tím, že možná i kamenný obchod (a nejen výdejna) časem bude.
Také si přečtěte
podobné
Jednou provždy: Děti z tloušťky nevyrostou. Když nepřestanou pít sladké pití, tak sbohem, říká pediatr
Dětská obezita je čím dál větší problém, ostatně u nás máme už půl milionů dětí, kteří ji trpí. Na vině není jen málo pohybu, ale také strava. Kde je problém největší? U koho? A co s tím? O tom mluvil doktor Miroslav...
Populární diety pro rok 2024. Co je výživový směr DASH, MIND nebo IIFYM?
Tukožroutská polévka, podle Štefana Margity, vajíčková, melounová... O těch mluvit nebudeme. Diety jsou s námi ovšem pořád, a tak i v roce 2024 hrají prim. Podívejte se, co znamenají populární výživové směry, kterou...
Netradiční sladké vánoční dobroty: kringel, košíčky, bio sušenky a matcha koule
Připravte si s námi netradiční vánoční sladkosti. Třeba se za pár let stanou vaší tradicí. Sušenky plněné ořechovým krémem Suroviny: 140 g dmBio bio celozrnné špaldové mouky 140 g dmBio bio mandlové mouky 160 g...
MAMAletter express
Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!